Piloti Forati si Sprijinire Berlineza

Pilotii forati cu diametru mare, cuprins intre 400 si 1000 mm, sunt coloane circulare din beton armat, construite in pamant, prin betonarea unor gauri forate. In functie de rolul pe care il indeplinesc intr-o constructie, pilotii forati se impart in trei categorii: secanti, tangenti sau independenti.

Aplicatii:

Pilotii forati asigura transmiterea incarcarilor mari ale structurii in adancime (fundare indirecta). Construiti in aliniament, cu ajutorul pilotilor tangenti, pilotii forati pot functiona ca sistem de sprijinire pentru o excavatie adanca, cu taluz vertical. Daca este necesara si asigurarea impermeabilitatii, se folosesc pilotii secanti.

In cazul peretilor construiti din piloti secanti, se poate recurge la armarea tuturor pilotilor, daca peretii sunt supusi la incarcari mari, care impun o rezistenta mare sau la armarea pilotilor secundari, daca peretii nu sunt supusi solicitarilor mari.

In functie de conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca peretele, pilotii forati pot fi realizati din material care asigura doar etanseitatea (amestec de noroi bentonitic si ciment) sau din beton simplu, care are o rezistenta mai ridicata.

Datorita multiplelor rosturi, peretele format din piloti secanti asigura o etanseitate mai slaba decat peretii mulati...vezi oferta pe piloti forati

 

Sprijinire Berlineza este o lucrare provizorie de sprijinire a incintelor sau a taluzurilor, care poate fi folosita numai in conditiile in care nivelul hidrostatic se gaseste sub cota finala de excavatie cu cel putin 50 cm.

Faze tehnologice Sprijinire Berlineza:
• executarea unor foraje cu diametrele intre 400 mm – 1000mm la un interax dat, in care se introduc profile laminate tip IPN / IPE / HEA de diferite dimensiuni si se injecteaza / betoneaza numai sub cota finala de excavatie;
• odata cu executarea excavatiilor se introduc intre profilele laminate dulapi de lemn pana la cota finala de excavatie;
• rigidizarea profilelor pe intreg perimetru la partea superioara, se realizeaza cu un profil laminat tip HEA / HEM, pe post de grinda de coronament.

In urma calculelor, functie de vecinatati si de adancimea excavatiei, se pot adauga unul sau mai multe niveluri de ancorare injectate sau spraituiri metalice...vezi oferta pe piloti-forati.ro

JoomlaMan